Selecteer een pagina

Wat is een leer- en ontwikkeltraject?

Leren en ontwikkelen is meer dan alleen een training of cursus voor je medewerkers.

Welke leer- en ontwikkeltrajecten bieden wij?

KORTER Van strategische interventies tot praktische oplossingen, allemaal gericht op het verbeteren van performance en het binden van talent. Wij leveren maatwerk. Voor een brede groep ondernemingen. Van het verkoopapparaat in een superstore, tot het contact center van een grote ict-onderneming of de HRD-afdeling van een machinefabrikant. Wij komen overal. En onze rol verschilt per opdracht. Soms vervullen we de rol van sparringpartner voor de HRD-medewerker en het MT. En heel vaak begeleiden we trajecten van A t/m Z. Welke rol we ook hebben, ons maatwerk richt zich op de volgende kerngebieden.

Visie op Leren & strategisch opleidingsbeleid

Samen met stakeholders onderzoeken we welke visie op leren & ontwikkelen past bij de visie en doelen van het bedrijf. Vervolgens vertalen we dit naar strategisch opleidingsbeleid.

Opleidingsplan ontwikkelen

Waarom en waartoe leiden we op en hoe doen we dat? Wij gebruiken het Learning & Development Canvas (LDC) dat door Kerne is ontwikkeld om opleidingsplannen te ontwikkelen. Nu met SLIM-subsidie.

Ontwikkelen Bedrijfsschool of (Online) Academy

Een bedrijfsschool of (online) Academy is vaak een lang gekoesterde wens van de directie en HRD-afdeling. Maar waar begin je? Wat wil je ermee bereiken? Welke technologie gebruik je? Nu met SLIM-subsidie.

Talent programma's en loopbaanadvies

Hoe trek je nieuw talent aan en zorg je ervoor dat talent blijft? En hoe zorg je ervoor dat ieders talenten tot bloei komen? Wij denken graag mee.

Leeroplossingen

Blended learning, werkplekleren, workflow learning of toch een klassikale training of e-learning? Iedere leerbehoefte vraagt een andere oplossing. Wij ontwerpen en ontwikkelen de meest geschikte leeractiviteit, online of offline.

Coaching en ondersteuning

Speciaal voor HRD-medewerkers die heel graag zelf aan de slag willen met onze producten, bieden wij (online) ondersteuning en coaching. 

Visie op leren & strategisch opleidingsbeleid

Samen met stakeholders onderzoeken we welke visie op leren & ontwikkelen aansluit bij de visie van het bedrijf. De visie op leren & ontwikkelen vormt het kader voor toekomstige interventies. Hiermee borgen we namelijk dat leren en ontwikkelen past bij hoe de organisatie zich onderscheidt in de markt. Op basis van de visie op leren ontwikkelen is het mogelijk om strategisch opleidingsbeleid te maken. Benieuwd naar jullie visie op leren & ontwikkelen en hoe je daarmee doelen gaat halen? We geven graag toelichting. LINK NAAR LSP

Kerne LDC

Opleidingsplan ontwikkelen

Waarom en waartoe leiden we op en hoe doen we dat? Wij gebruiken vaak ons eigen Learning & Development Canvas® (LDC) framework om strategische opleidingsplannen te maken. Met behulp van het LDC kunnen wij heel snel een grondige en gedegen analyse maken van leernoodzaak- en behoefte en dat vertalen naar een tactisch maar tegelijkertijd concreet plan. Met het opleidingsplan weet je welke leer- en ontwikkelactiviteiten je het komende jaar of jaren gaat ontwikkelen en hoe die bijdragen aan performance en talentontwikkeling. De overheid stimuleert MKB-bedrijven om opleidingsplannen te ontwikkelen door het beschikbaar stellen van SLIM-subsidie.

Ontwikkelen bedrijfsschool of (online) academy

Een (online) academy is vaak een lang gekoesterde wens van de directie en HRD-afdeling. En terecht, het laat zien dat je volop aandacht hebt voor ontwikkeling van medewerkers. En daarmee heb je een krachtig instrument voor het vinden en binden van medewerkers. Een goed ingerichte beschrijfsschool gaat er daarnaast voor zorgen dat je organisatiedoelen realiseert. De overheid stimuleert MKB-bedrijven bij het ontwikkelen van een bedrijfsschool door het beschikbaar stellen van SLIM-subsidie.

 

Talentprogramma’s en loopbaanadvies

Hoe trek je nieuw talent aan en zorg je ervoor dat talent blijft? En hoe zorg je ervoor dat ieders talenten tot bloei komen? Goed talentmanagement zorgt voor een betere performance én gelukkig personeel, binnen of buiten de organisatie. Een eerste stap is om een talent management strategie te ontwikkelen. Want het gaat niet vanzelf. Alles wat je aandacht geeft groeit, zo gaat dat ook met talent. Wij denken graag mee.

Leeroplossingen

Blended learning, workflow learning of toch een klassikale training of een e-learning? Iedere leerbehoefte vraagt een andere oplossing. Wij ontwerpen en ontwikkelen de meest geschikte leeractiviteit voor de lerenden en voor de organisatie. Daarvoor maken we gebruik van gerenommeerde opleidingskundige en didactische modellen. Zo maken we niet alleen kwalitatief goede oplossingen, maar ook oplossingen die blijvend resultaat hebben en beklijven op de werkvloer. 

Coaching en ondersteuning

Speciaal voor HRD-medewerkers die heel graag zelf aan de slag willen met onze producten, bieden wij (online) ondersteuning en coaching. Soms heb je net even wat hulp nodig en wil je sparren om zo je ideeën in acties om te zetten. Daar helpen we je graag bij. Wij hopen velen te inspireren voor het L&D vak!

Lees mee in de blog

We plaatsen regelmatig updates en informatieve blogs over leren & ontwikkelen. Lees mee en laat je inspireren.

Naar de blog

Over Kerne

De drijvende kracht van Kerne is Kim de Keijzer. Zij werkt al ruim 15 jaar in het vakgebied Leren & Ontwikkelen. Binnen Kerne werkt ze vaak samen met andere enthousiaste vakprofessionals. Wij zijn gek op alles wat met leren & ontwikkelen te maken heeft en hebben inmiddels al veel tevreden opdrachtgevers in ons portfolio. Wij geloven in de kracht van spel en zetten dit vaak in als een katalysator voor leren.