Workshop: Stakeholdermanagement

Info over de workshop Stakeholdermangement:

Werk je als HRD’er aan het ontwerp van een leer- en ontwikkeltraject, dan heb je altijd te maken met veel partners & leveranciers binnen en buiten jouw organisatie. Vaak doen we stakeholdermanagement er maar even bij. Het gaat toch om de inhoud, denken de meesten van ons. Helaas is dat maar 1 aspect van hoe succesvol een leer- en ontwikkeltraject is. Minstens net zo belangrijk is hoe jij in staat bent om stakeholders, jouw partners & leveranciers, aan te sluiten en rekening te houden met hun belangen en de invloed die ze hebben.

Maar hoe doe je dat op zo’n manier dat het niet al je tijd opslokt, niet manipulatief is én het eindproduct verbetert? Het antwoord is eenvoudig: door goed stakeholdermanagement. Leer in een workshop van een halve dag hoe je jouw speelveld in kaart brengt en gerichte acties uitzet om iedereen aan te sluiten. Na 5 weken ‘oefenen’ is er een online terugkomdag.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor Learning & Development en HR professionals die meer impact willen maken met leren en ontwikkelen. Daarbij is je voorkennis minder belangrijk. Je bent misschien in het vak ‘gerold’ en doet veel op gezond verstand, of je bent expert op het gebied van HR, maar mist een L&D-toolbox. Dat maakt niet uit. Belangrijk is vooral dat je tijdens de training aan de slag kunt met L&D-vraagstukken in jouw eigen praktijk. 

Resultaat

  • Je hebt een methodiek in de vingers waarmee je je stakeholderveld in kaart brengt en identificeert belangen en invloed.
  • Je bent in staat om dit te vertalen naar concrete activiteiten om je partners en leveranciers op het juiste moment aan te sluiten.
  • Je hebt meer plezier in het ontwerpen en ontwikkelen van een leer- en ontwikkeltraject.
  • Je wordt lid van de Learning & Development Canvas community!

“Kim is zeer open, kundig en geeft ruimte om met elkaar onze inzichten te delen. Dubbel en dwars waard voor onze organisatie daardoor.”

“Ze legt de te behandelen leerstof duidelijk uit en houdt iedereen bij de les met mooie voorbeelden en geeft voldoende ruimte voor vragen en oefenen.”

“Superkundig en kan goed de koppeling naar de praktijk maken!”

“Kim is een expert in het vakgebied en een ervaren, warme docent.”

Meer over de Workshop: Stakeholdermanagement

Twee impactvolle dagdelen

Klaar om jouw professionele speelveld te verkennen? Schrijf je nu in voor deze workshop en leer hoe je met adequaat stakeholdermanagement nog meer rendement gaat halen uit jouw werk als HRD’er.

Jouw eigen praktijkcasus loopt als een rode draad door de workshop heen. Het is daarom belangrijk dat je een (toekomstig) L&D-traject hebt waarmee je tijdens de workshop aan de slag kunt. We maken tijdens de workshop gebruik van professioneel spel en je krijgt toegang tot de online leeromgeving! Waar wacht je nog op?

Thema’s Workshop
  • Dagdeel 1 (fysiek): Het uitvoeren van een stakeholderanalyse en het vastellen van passende activiteiten om partners en leveranciers aan te sluiten.
  • Dagdeel 2: (online): Na 5 weken een online terugkomdag waarin ervaringen uit de praktijk centraal staan en we verdiepen.
Praktisch:

Op dit moment wordt de workshop op 2 locaties aangeboden: Utrecht & Zwolle. Maar ben je met een klein team en wil je de workshop liever op jouw eigen locatie incompany organiseren, dan kan dat natuurlijk. Neem voor een persoonlijk voorstel contact met mij op.

We verblijven in Utrecht en Zwolle op toplocaties die met het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. De workshop gaat door als er minimaal 6 inschrijvingen zijn. We werken in kleine groepen met maximaal 10 deelnemers. Uiterlijk 3 weken voor de startdatum hoor je of er voldoende aanmeldingen zijn.

Het is ook erg leuk om samen met een collega te komen. Zo kunnen jullie elkaars gedachten over stakeholders bij elkaar toetsen.

De investering van de workshop van twee dagdelen is 595 euro exclusief BTW. De kosten van de leeromgeving en het boek zijn hierbij inbegrepen. Deelnemers krijgen na de definitieve aanmelding het boek ‘Het Learning & Development Canvas’ of een korting als zij het boek al in bezit hebben. Betaling gaat via een factuur die voldaan moet zijn voor de start van de workshop. Meer informatie volgt na de aanmelding en is ook te lezen in de algemene leveringsvoorwaarden.

Optioneel is het mogelijk om een coachingsarrangement af te sluiten.

Wil je eerst nog meer lezen over het Learning & Development Canvas voordat je je inschrijft voor de workshop. Of wil je leren werken met de ontwerpaanpak Het Learning & Development Canvas? Lees hier verder!

Leergang: Duurzaam Leren & Ontwikkelen met het L&D Canvas

Naast de workshops of trainingen, kun je Kim via Kerne inschakelen om jouw organisatie te helpen learning & development echt op de kaart te zetten. Lees meer op de website van Kerne.