Workshop Utrecht

 • Startdatum
  22-05-2024
 • Einddatum
  19-06-2024
 • Cursusduur
  2x Bijeenkomst
 • Lesduur
  210 Minuten

Workshop: Stakeholdermanagement

Werk je als HRD’er aan het ontwerp van een leer- en ontwikkeltraject, dan heb je altijd te maken met veel partners & leveranciers binnen en buiten jouw organisatie. Vaak doen we stakeholdermanagement er maar even bij. Het gaat toch om de inhoud, denken de meesten van ons. Helaas is dat maar 1 aspect van hoe succesvol een leer- en ontwikkeltraject is. Minstens net zo belangrijk is hoe jij in staat bent om stakeholders, jouw partners & leveranciers, aan te sluiten en rekening te houden met hun belangen en de invloed die ze hebben. Maar hoe doe je dat op zo’n manier dat het niet al je tijd opslokt, niet manipulatief is én het eindproduct verbetert? Het antwoord is eenvoudig: door goed stakeholdermanagement. Leer in een workshop van een halve dag hoe je jouw speelveld in kaart brengt en gerichte acties uitzet om iedereen aan te sluiten. Na 6 weken ‘oefenen’ is er een online terugkomdag.

Resultaat

 • Je hebt een methodiek in de vingers waarmee je je stakeholderveld in kaart brengt en identificeert belangen en invloed.
 • Je bent in staat om dit te vertalen naar concrete activiteiten om je partners en leveranciers op het juiste moment aan te sluiten.
 • Je hebt meer plezier in het ontwerpen en ontwikkelen van een leer- en ontwikkeltraject.
 • Je wordt lid van de Learning & Development Canvas community!
Klaar om jouw professionele speelveld te verkennen? Schrijf je nu in voor deze workshop en leer hoe je met adequaat stakeholdermanagement nog meer rendement gaat halen uit jouw werk als HRD’er.  

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor Learning & Development en HR professionals die meer impact willen maken met leren en ontwikkelen. Daarbij is je voorkennis minder belangrijk. Je bent misschien in het vak ‘gerold’ en doet veel op gezond verstand, of je bent expert op het gebied van HR, maar mist een L&D-toolbox. Dat maakt niet uit. Belangrijk is vooral dat je tijdens de training aan de slag kunt met L&D-vraagstukken in jouw eigen praktijk.  Jouw eigen praktijkcasus loopt als een rode draad door de workshop heen. Het is daarom belangrijk dat je een (toekomstig) L&D-traject hebt waarmee je tijdens de workshop aan de slag kunt. We maken tijdens de workshop gebruik van professioneel spel en je krijgt toegang tot de online leeromgeving! Waar wacht je nog op?

Programma

Dagdeel 1 (fysiek): Jouw speelveld in kaart brengen

In dagdeel 1 voer je een stakeholderanalyse uit en bepaal je passende activiteiten om partners en leveranciers aan te sluiten. Dit dagdeel draait vooral om ervaren en het aanleren van een methodiek die je vooraf ieder traject kunt uivoeren. 

Dagdeel 2 (online): Leren van ervaringen en verdiepen

In dagdeel 2 ontmoet je de groep online en blikken we terug op ervaringen en leren we van elkaar. Daarnaast verdiepen we de methodiek aangezien het speelveld voortdurend in verandering is. Ook jouw aanpak moet hierop aansluiten.

Deelnemergegevens

Persoonlijke informatie

Contactgegevens

Factureringsgegevens

Voucher

Instemming en voorwaarden

Investering (EUR) 595.00€ Investering (exclusief btw)
 • Cursusnaam
  Workshop Utrecht
 • Locatie
  Utrecht
  Locatie dichtbij OV
  Netherlands
 • Info
  Stakeholdermanagement in 2 dagdelen
 • Contact
  Kim de Keijzer
  kim@kerne.nl

Lesplanning

 • 22-05-2024
  9:30 – 13:00
 • 19-06-2024
  9:30 – 13:00

Bedankt voor je inschrijving!

Je inschrijving is goed ontvangen. Je ontvangt van ons binnen 2 werkdagen een uitgebreide e-mail met praktische informatie over de workshop en betaling.

Liever een andere locatie?